Image
Top
Menu

Training Activiteitenbeleid

activiteitenkleur

Achtergrond Info.

Pedagogisch medewerkers zitten vaak vol enthousiasme en ideeën,
maar toch vergt het  organiseren en uitvoeren van activiteiten veel vaardigheden deze plannen om te zetten in een activiteitenaanbod. Hoe zorg je er voor dat de planning realistisch en haalbaar is? Zijn er wel voldoende middelen beschikbaar?

En hoe maak je activiteiten ook uitdagend voor de oudere kinderen?

Met een duidelijke visie en aantrekkelijk aanbod dat aansluit op de wensen van de ouders en kinderen kunnen kinderopvangorganisaties zich profileren en onderscheiden; heel belangrijk in deze tijd waarin de kindaantallen teruglopen. In deze training leren pedagogisch professionals in slechts 5 weken  hoe ze een activiteitenbeleid vormgeven om daarmee zelf een activiteitenprogramma te organiseren en uit te voeren dat aansluit bij de doelgroep en visie van de organisatie.

Programma.

Onderwerpen die aanbod komen zijn:

* Doel & doelgroep;
* Thema’s kiezen;
* Planning & organisatie;
* Communicatie & promotie;
* Uitvoering & evaluatie.

Na het volgen van deze training zijn de deelnemers in staat om:

– activiteiten goed te laten aansluiten bij de organisatie, de wens van de klant en de deelnemers;
– er voor te zorgen dat de activiteiten variërend, uitdagend en leuk zijn;
– activiteiten te plannen, organiseren , uit te voeren en evalueren;
– activiteiten aan te kondigen en te promoten.

Werkwijze.

Bij Selfmade draait het om bijzondere activiteiten en ook bij deze training wordt deze lijn gevolgd. Interactief en creatief leren staat centraal. Door middel van spelopdrachten, casussen, rollenspel en voldoende afwisseling, worden beide hersenhelften gestimuleerd en hebben de deelnemers een positieve leerervaring. En hierdoor onthoud je de stof beter! Daarnaast staan  de deelnemers centraal tijdens deze training;  het doel is om de visie van de organisatie en de ideeën van de deelnemers om te zetten in een werkzame blauwdruk. De training is dan ook zeer interactief en zo opgezet dat deelnemers veel ruimte krijgen voor hun input. Hierdoor maken de deelnemers zich de stof eerder eigen en is het gemakkelijker om dit vervolgens in de praktijk in te brengen. En daar gaat het tenslotte om!

Pakketomschrijving.

Deze training vind plaats op de locatie van de opdrachtgever.
Het basismodel bestaat uit 5 lessen van 2 uur. In overleg is maatwerk mogelijk.
Maximaal 12 deelnemers.

 

Ontwerp en webhosting door Bureau Vandaag!