Image
Top
Menu
3 april 2017

Hip Ei. Pimp je Paasei!

Het is een traditie; met Pasen versier je een paasei! Je klemt je ei in zo’n (handig?) houdertje en beschilderd ‘m met de vrolijkste lente kleurtjes de je maar kunt bedenken. Een paar leuke kuikentjes er op en tadaa; succes gegarandeerd in de klas of op de bso. Zo doen we het al jaren….maar nu is het tijd voor iets nieuws!

 

Deze Pasen gaan we onze eitjes versieren in de stijl van Handlettering. 

Handlettering is momenteel heel populair en ken je misschien wel van de krijtborden bij winkels en horeca. Het is het tekenen van letters en woorden vaak met maar één kleur (wit op zwart of zwart op wit). Er wordt veel gebruik gemaakt van quotes, typografie, spelen met compositie, schaduwen, banners en versieringen. En dat kun je natuurlijk ook toepassen op een paasei!

Aan de slag.

Materialen.

Eieren.

Je kunt deze activiteit doen met echte (hardgekookte) eieren maar ook met een plastic variant. Ik heb die van mij gekocht bij de Action. Je krijgt dan 8 witte plastic eieren voor nog geen Euro.

Tekenmateriaal.

In plaats van traditioneel met verf, gebruik je voor deze handlettering-variant stiften. Ik werk graag met verfstiften, bijvoorbeeld van het merk Posca, deze geven een mat en egaal effect. Je kunt eventueel ook met alcohol markers werken, te koop bij o.a. Flying Tiger of Action, of met permanent markers; die glanzen meer en je blijft de tekenlijnen wat meer zien.

Een witte en / of zwarte stift is in principe genoeg, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je meerdere kleuren, kijk dan of er een pakketje te koop is, dat is vaak goedkoper dan het los kopen van stiften. Let ook even op de dikte van de punt.

Tip: kies voor het mooiste effect een basiskleur voor je ei, zoals wit of zwart, zodat de versiering straks goed afsteekt.

Ontwerp.

Woorden & Quotes.

Vrolijk Pasen of Happy Easter zegt natuurlijk genoeg, maar je kunt zelf ook een originele tekst verzinnen. Vervolgens kun je op 2 manieren te werk gaan.


1.
Tel het aantal letters van jouw woord en schilder op ieder ei één letter. Je kunt alles in hetzelfde lettertype doen, of juist iedere letter weer compleet anders voor een creatief effect. Als je de eieren naast elkaar ophangt heb je als het ware een eier-slinger.
2. Je gebruikt één ei per zin. Kies in dit geval liever voor een korte zin of één woord, anders gaart het niet passen. Speel met de compositie, lettertypen en lettergroottes.

Versieringen.

Grafische printjes werken goed, stipjes, streepjes, lijntjes…horizontaal, verticaal, diagonaal…herhaal het patroon en maak er een bonte bedoening van!

Sjablonen.

Je kunt gebruikmaken van sjablonen waardoor er een patroon op je ei ontstaat. Door bijvoorbeeld een sticker of tape te plakken en deze tijdens het tekenen met de stift te laten zitten, ontstaan er gedeelten die niet worden mee gekleurd en zo een leuk effect geven als je ze er af haalt. Je kunt dit ook met elastiekjes doen.

Meer handlettering? Boek nu een workshop

Veel plezier met versieren!

Stuur een foto van het resultaat via social media. facebook

Submit a Comment

Posted By

Categories

Blog

Ontwerp en webhosting door Bureau Vandaag!