Image
Top
Menu
8 december 2014

Kijktip: Vanaf Nu

Naast het lesgeven voor The Social Jam en alle zaken die bij het ondernemerschap komen kijken probeer ik zoveel mogelijk de hiphop scene te volgen.
Zo beluister ik nieuwe muziek, bezoek concerten, lees blogs en recensies en zo af en toe kijk ik een hiphop documentaire.

De reden waarom ik hiphop documentaires interessant vind is omdat het een kijkje geeft in het verhaal achter de muziek; artiesten reflecteren vaak op waar ze nu staan in hun leven, hoe ze daar zijn gekomen en welke lessen zij geleerd hebben. Die lessen en verhalen kunnen inspirerend en motiverend werken en dit kun je weer doorgeven aan de jeugd.
Afgelopen week kwam er een nieuwe documentaire van Nederlandse bodem uit, “Vanaf Nu” geproduceerd door puna.nl.

Vanaf Nu

Deze docu is interessant voor jonge rappers die de ambitie hebben hun muziek naar een professioneel niveau te brengen omdat er een visie wordt gegeven op carrière maken binnen de Nederlandse hiphopscene. En die visie krijg je van drie hele verschillende rappers die allen een ander soort publiek aanspreken en die ook in een verschillende fase van hun carrière staan.

Persoonlijk geef ik niet zo veel om de muziek van Keizer noch kan ik me identificeren met zijn levensstijl, echter is het interessant om te zien hoe zijn ‘pluk de dag’ manier leven in schril contrast staat met het perfectionisme van Jiggy Djé maar dat ze beide succesvol zijn in wat ze doen en gaan voor hun droom.
Dat het perfectionisme en de professionaliteit van Jiggy echter behoorlijk loont valt wel op te maken aan het gene wat hij allemaal heeft bereikt; hij staat aan de top van de Nederlandse rap muziek en heeft een eigen label.
En waar Jiggy al fantaseert over het leven na zijn muzikale hoogtepunt, krijgen we de frisse kijk van wonderboy Akwasi voorgeschoteld. Ik was al fan, maar hoe hij zich blootgeeft en gaat voor zijn kunst (of het nou muziek of theater is), is inspirerend.

De mooie beelden van concerten, een aantal waar ik zelf ook bij was, maken het plaatje compleet en maken me wederom trots op Nederhop. Dit deel ik graag met de nieuwe generatie, lekker kijken tijdens CKV dus deze docu!

Bekijk de gehele documentaire Vanaf Nu hier online. (47 minuten)

Submit a Comment

Ontwerp en webhosting door Bureau Vandaag!