Image
Top
Menu
3 maart 2015

Wat is jouw hiphop naam?

What's In A NameAls deelnemer van The Social Jam, oftewel als échte hiphopper heb je uiteraard ook een hiphop naam nodig. Met een artiestennaam kun je helemaal in stijl aangekondigd worden als je bijvoorbeeld zo ver bent dat je gaat optreden bij jou op school. Of misschien komt je naam wel op de flyer van een hiphopfeest!

Een leuke en makkelijke manier om een naam te verzinnen is door middel van een anagram.

Een anagram is een nieuw woord gemaakt van de letters van een ander woord. Je husselt dus de letters door elkaar. Mijn naam is Melissa. Wat dacht je van Aimless? Of Mass Lie? Hmm misschien beetje negatief. Maar als ik nou de letter e weghaal krijg ik La Miss, die is wel leuk!

Als echte creatieveling ga je natuurlijk zélf puzzelen, maar wil je toch wat hulp dan kun je op internet ook automatisch een anagram laten maken, via Google zul je tientallen sites vinden.
Op deze kun je bijvoorbeeld ook nog eens kiezen uit verschillende talen. Maak indruk met een intelligent klinkende Latijnse naam, of een onuitspreekbare Finse naam. Met mijn volledige naam en 8 woorden per anagram kan ik wel 5000 nieuwe hilarische namen maken! Enne, probeer die van je ouders ook even uit…

Een andere grappige methode is om je ‘Wu Tang’ naam te laten maken. De namen van een aantal leden van de rapgroep Wu Tang Clan zijn afgeleid van Kung Fu en Martial  Arts films. Wat dacht je van Ghostface Killah of Ruler Zig-Zag-Zig Allah? Ontdek die van jouw hier.

Maar hoe weet je nou of jouw gekozen hiphop naam wel origineel is en niet al in gebruik door iemand anders? Op de site http://popchartlab.com/collections/prints-hip-hop heb ik geweldige posters ontdekt waarop alle hiphopnamen in beeld zijn gebracht. Hierop kun je checken of jouw naam nog vrij is en zie je gelijk door welke onderwerpen je je allemaal kunt laten inspireren.

Veel plezier bij het verzinnen van je hiphop naam!Rap Names

Comments

 1. Jesse

  Ik heb een naam nodig voor mijn dans groep we moeten namelijk een optreden geven en ons thema daarbij is gevangenis ( ik wil liever geen naam die standaard is )

 2. Yaqinto

  Ik wil mijn naam als baby maar er moet iets voor , bijvoorbeeld (lil baby ) help me

  • Melissa

   Ya Baby

 3. Boris

  Ik wil graag een rap naam mijn naam is Boris

  • Melissa

   Sir Bo, Bro, Orbits, Bistro, Bars

Submit a Comment

Posted By

Categories

Blog

Ontwerp en webhosting door Bureau Vandaag!