Image
Top
Menu
10 oktober 2014

Feest!

 

Vandaag was ik te gast bij groep 5/6 van juf Rosanne bij De Zonnewijzer in Hoorn. Het was de afsluiting van het thema ‘feest’  én de laatste dag voor de vakantie. Genoeg reden voor een dansje!

SAM_0229

Dans kent vele functies, je kunt bijvoorbeeld laten zien hoe goed je bent in een battle of juist met elkaar samenwerken. Zo hadden enkele groepjes acrobatische moves die ze niet uit hadden kunnen voeren als ze dit niet eerst goed samen besproken en geoefend hadden.

Ook kun je door te dansen even lekker je hoofd leegmaken en je ontspannen als je je iets minder voelt, bijvoorbeeld boos of verdrietig.
En een gevoel als boosheid kan je ook weer inspireren tot een dansmove. Je gebalde vuisten zijn het begin van een een krachtige armbeweging.

We spraken ook even in de klas over het gebruiken van je gevoelens in een dans of ander element van hiphop. Kinderen vertelde wat het bijvoorbeeld met hun stem, lichaam en grimas deed als er iets vervelends was gebeurd, zoals pesten. Erg dapper van ze!
En natuurlijk hadden we het ook over hoe blijdschap er nou uit ziet. Want als je blij bent, voelt het vaak al als een feestje. Om bij het thema aan te sluiten was de dansopdracht dan ook om een dans te maken waarin je uitbeeld dat je blij, vrolijk en zonder zorgen bent.

Want eerlijk, dansen is vooral heel erg leuk om te doen!

Normaal gesproken vind ik het niet zo fijn om te dansen voor anderen, maar omdat we het samen mochten doen was het nu wél leuk!

Proefles Dans

Proefles Dans

 

 

Submit a Comment

Ontwerp en webhosting door Bureau Vandaag!