Image
Top
Menu
21 november 2014

Verliefd zijn is meerdere emoties.

Op 23 oktober gaf ik een les over Rap aan groep 7 & 8 van de Troubadour in Hoorn.De Troubadour

De kinderen toonde veel interesse en aandacht voor het onderwerp.
Ze deden serieus mee en daarmee kon ik de diepte in gaan over het onderwerp.

Ik heb ze een stukje video laten zien uit de documentaire ‘Big Fun in The Big Town’ van Bram van Splunteren uit 1986 over hiphop in New York. Klik hier voor meer info.

Ik vroeg ze daarna waarom zij, Nederlandse kinderen uit 2014 die niet in een ghetto wonen, toch zouden kunnen gaan rappen.  Op de foto kun je enkele van hun antwoorden zien.

Rap Redenen

Ik gaf ze tijdens het schrijven van een rap de opdracht om te kiezen uit een basisemotie.
De meeste leerlingen lukte het wel goed om een onderwerp uit hun eigen leven gebruiken.
Ik merkte ook dat ze graag hun verhalen wilde delen en ook graag hun rap aan de klas wilde laten horen. Twee meisjes hadden zelfs rappers in hun familie waar ze erg trots op waren. Het was dus een klas vol hiphoppertjes in de dop.

Eén meisje zat met een dilemma. Ze wilde graag schrijven over verliefd zijn. Maar ze zei ik kan me niet beperken tot slechts één basisemotie. Want verliefd zijn is leuk en je wordt er blij van, maar tegelijkertijd ben je ook bang en soms verlegen en je kunt ook boos worden als het niet zo loopt als je had gehoopt.
Wat een slimme meid….!

Submit a Comment

Ontwerp en webhosting door Bureau Vandaag!